Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alföldi vargabéles

2009.03.11

Kép

Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg margarin
egy kevés tejföl
4 ek.cukor
egy csipet só
15 dkg cérnametélt
30 dkg tehéntúró
5 tojás
2 dl tejföl
mazsola
3 dkg vaj

Elkészítés:
A liszet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel,1 ek.cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót fomálunk belőle.Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. Az áttőrt túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl tejfölt, 3 ek. cukrot, mazsolát,az olvasztott vajat,majd az 5 tojás kemény habbá vert fehérjét.
Összekeverjük a kifőtt tésztával és tepsiben lévő tésztára öntjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tészta lapot, a tetejét megszúrkáljuk villával és szép pirosra sütjük. Melegen porcukorral megszórjuk,ha kihűlt felszeletejük.

Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.