Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Battenberg süti

2009.03.11

Kép

 

Hozzávalók
15 dkg vaj, 
17 dkg porcukor, 
3 simára kevert tojás, 
1 cs. vaníliás cukor, 
1/2 sütőpor, 
6 dkg darált mandula, 
22 dkg liszt, 
kevés meggylé, málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha kakaós változatát szeretnénk, 
sárgabaracklekvár, 
fehér marcipán a bevonáshoz.

Elkészítés:

Egy közepes, kb. 30x25 cm tepsit olv. vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a van. cukrot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre megszinezzük és a tepsi másik felébe öntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük. Mindkét színű tésztát hosszában két -két csíkra felvágjuk / vagy háromba, attól függően, hogy milyen magasra sült meg a tészta /. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb. 30-40 dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.