Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diákcsemege tallér

2009.03.11
Kép

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

a tésztához: 
12 dkg finomliszt
1 mokkáskanál sütőpor
4 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
6 dkg Rama margarin
kb. 1 ek tej

a nyújtáshoz:
egy kevés finomliszt
a töltelékhez:
3 dkg Rama margarin
5 dkg kristálycukor
1 ek méz
1 cs. vaníliás cukor
3 ek főzőtejszín
25 dkg diákcsemege(dió, mogyoró, mazsola, és más aszalt gyümik keveréke)

a bevonáshoz:
15 dkg tej- vagy étcsoki

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A kétféle cukrot a puha margarinnal habosra keverjük, a tejet hozzáadjuk, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk. Letakarva fél órán át hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett gyúrólapon kb. 2mm vékonyra kinyújtjuk, majd egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 5 perc alatt elősütjük. Közben a töltelékhez való margarint, cukrot, mézet és vaníliás cukrot lábasba rakjuk, kevergetve addig forrósítjuk, míg egy kicsit karamellizálódni kezd. Kis lángra állítjuk, a tejszínt hozzáadjuk, 1-2 percig főzzük. Akkor jó, ha sima massza lesz. Ezután a diákcsemegét belekeverjük, a tűzről lehúzzuk. Ebből a gazdag töltelékből az elősütött tésztakorongokra halmozunk kb. 1-1 kiskanálnyit. A sütőbe visszatoljuk, újabb kb. 6 percig sütjük-szárítjuk. Amikor kihűlt, a talpukat óvatosan az olvasztott csokoládéba mártjuk és sütőpapírra rakva dermedni hagyjuk. Ha a csokoládé megszilárdult az alján, éles késsel óvatosan elválasztjuk a papírról.

megjegyzés:

-4 cm-es pogácsaszaggatóval csináltam és pont 30 db lett
- a diákcsemegét összeaprítottam, mert túl nagy darabosnak találtam
- a második sütésnél kb. 8 percig sütöttem

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.