Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós korongok

2009.03.07

Kép

Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
50 dkg+50 db felezett dióbél, 
kb. 20 dkg liszt, 
1 tk sütőpor, 
1 vaníliás cukor, 
kb. 1 dl+3 ek méz, 
1 tojás, 
10 dkg vaj v. margarin, 
35 dkg cukor, 
2,5 dl tejszín, 
2 ek rum, 
15 dkg étcsoki

Elkészítése:
15 dkg diót finomra darálunk, majd a liszttel, sütőporral, vaniliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az 1 dl mézet, tojást, feldarabolt vajat, majd sima tésztává gyúrjuk. Ha a tészta ragadós, kevés lisztet adjunk még hozzá. Osszuk 3 részre és letakarva 30 percre tegyük a hűtőbe.
A tésztadarabokat lisztezett deszkán külön-külön, nagyjából 3mm vastagságú lappá kinyújtjuk. Kb. 100 db. 3 cm átmérőjű kört szaggatunk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 8 percig sütjük, majd kihűtjük.
35 dkg diót durvára aprítunk. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a diódarabokat, hozzáadjuk a tejszínt,rumot, maradék mézet és rövid ideig forraljuk. Langyosra hűtjük. A korongokat a massza segítségével kettesével összeragasztjuk.
 

Kép

A csokit felaprítjuk, gőzfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütiket, félbevágott diókkal díszítjük.

megjegyzés:
- kevés volt a 20 dkg liszt,
-12-14 percig sütöttem,
-a massza sok lett, majdnem a fele kimaradt (de rögtön elfogyott),
-másnapra még fincsibb lett (az a pár darab ami megmaradt )  
-nem kemény a massza benne inkább olyan jó kis nyúlós - ragacsos

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.