Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lekváros mártott kekszek

2009.03.11

Kép

Hozzávalók:

45 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg darált mandula v.dió
1 teáskanál fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
2 tojás
25 dkg puha vaj v. margarin

A töltelékhez és a diszitéshez:

sárgabarack lekvár,tortabevonó

Elkészítés:

A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk,fóliában hűvös helyen pihentetjük.
A sütőt 200 fokra melegitjük/légkeverésest 180 fokra/
A tésztát 3 mm-re kinyujtjuk,és különböző formákkal kiszurjuk,majd tepsibe rakjuk és megsütjük.A sütőben középen 8-10 perc.Majd hülni hagyjuk.Közben felolvasztjuk a csokoládét,és a kihült kekszeket,diszitjük

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.