Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Linzerek

2009.03.10

Kép

Hozzávalók:

300 g finomliszt
100 g porcukor
200 g lágy vaj v. margarin
1 rúd vanília
1 citrom
2 tojás
csipet só

Elkészítés:
 
A lisztet, cukrot, tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, vaníliarúdból kikapart pépet, a citrom reszelt héját, fél citrom levét, tojások sárgáját és sót. Robotgép dagasztójával jól összedolgozzuk, aztán deszkán átgyúrjuk, fóliában fél órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk , majd kerek lapokat szúrunk ki belőle. A korongok felébe tetszőleges alakú lyukakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 10-12 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Lekvárt, gyümölcsízt melegítünk és vékonyan megkenjük vele a nem lyukas korongokat, majd a lyukas korongokkal összeragasztjuk. Megszórjuk porcukorral, majd a közepükbe teáskanállal lekvárt teszünk.

Kép

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.