Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ropogós falatok

2009.03.11

 

Kép



Hozzávalók

A tésztához:
250 g búzaliszt
1 késhegynyi sütőpor
1 tasak vanillincukor
75 g cukor
1 tojás
1 ek tej
125 g vaj

A töltelékhez:
50 g őrölt földimogyoró
25 g vagdalt tejcsoki
1 ek tejszín
1 tojásfehérje
A megkenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej

A megszóráshoz:
szezámmag, hámozott vagdalt mandula, mazsola, durva szemcséjű cukor

Elkészítése:

A hozzávalókat keverőgéppel gyorsan, jól összedolgozzuk, a tésztát hideg helyre tesszük. A töltelékhez a mogyorót a csokival, tejszínnel összekeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk. A tészta felét vékonyra kinyújtjuk, derelyemetélővel 5x8 cm-es lapokra vágjuk. A töltelékből egy keveset a tésztalap közepére teszünk, félbehajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk, papírral bélelt sütőlemezre tesszük és a tejjel felvert tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük. Villanysütőnél: 175-200 fok, Gázsütő 3-4-es fokozat, kb. 15 perc.
A kész süteményt a tepsiről azonnal levesszük és rácsra téve hűlni hagyjuk.
A tészta másik felét enyhén lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszurkáljuk, papírral bélelt sütőlemezre tesszük, a maradék tojásos tejjel megkenjük, szezámmaggal, mandulával, mazsolával, cukorral megszórjuk, előmelegített sütőben megsütjük kb. 10 perc.
A sütemény dobozban tároljuk, hogy ropogós maradjon.

megjegyzés:

- csak fél adagot készítettem
- sziveket vágtam ki a tésztából és azokat töltöttem meg, a maradékból Hello kitty-s kekszek lettek
- sok töltelék megmaradt, szerintem egy kis kanál mogyorókrémmel helyettesíthető

Kép


Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.