Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uvima gyümölcskenyere

2009.03.11

Kép


Hozzávalók:

6 tojásfehérje,
18 dkg porcukor, 
20 dkg vegyes gyümölcs vagy befőtt,
1 kanál rum,
1 narancs reszelt héja, 
1/2 narancs leve,
13 dkg liszt,
12 dkg dió.

Elkészítés:

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk,beletesszük a porcukrot,a vegyes gyümölcsöt,vagy befőttet apró kockákra vágva,a rumot,a narancs reszelt héját és levét,végül a lisztet és a darabos dióbelet,és jól elkeverjük.Vajjal kikent,cukorral meghintett püspökkenyér/őzgerinc/ formába öntjük,és 3/4 órán át lassú tűznél sütjük.

megjegyzés:
- én még csak aszaltgyümikkel készítettem, de állítólag friss v. befőtt gyümölcsökkel is nagyon finom
-ét- és fehércsokival, cukros diógerezdekkel és krokanttal díszítettem

Kép

Kép

Kicsit másképpen:

Kép

Kép
Kép

Kép
....és egy újabb verzió:

Kép

Kép

..és ennek a gombaházikónak is ez a süti volt az alapja:

Kép

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.