Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barbie torta készítése

2009.01.22

 

 

 

Kép

Elkészítésük:

 
Piskóta: 5 tojásból kapcsos tortaformában (26cm, mert nem volt kisebb) sütöttem piskótát 3-szor és 8 tojásból nagytepsiben 1-szer. Nekem ennyi elég volt, de attól függ, hogy milyen magas lett a piskótád, lehet, hogy ez kevés akkor még egy tepsi piskótát kell sütni. Egy kistányért (21cm) ráfektettem papírra körberajzoltam és kivágtam, ezután csináltam egy 1,5 cm-rel kisebb kört az előzőnél és egy még kisebbet. Ez volt a sablon a szoknyához. A tortaformában sült piskótákra fektettem a legnagyobb kört és egyenként éles késsel körbe vágtam. Utána a tepsis piskótából kivágtam 2 db közepes és 2 db kicsi kört.

Csoki krém: 6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 cs. vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 1 Rama(25dkg) 2-3 kanál kakaópor  +a tetejére 1 üveg meggybefőtt

Túrókrém: 6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 cs. vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 1 Rama (25dkg) 1 citrom reszelt héja és leve ízlés szerint, 40 dkg túró + a tetejére 1 doboz barack konzerv
A szokásos módon főzött krémet készíteni belőle.

Összeállítása: egy réteg piskóta, egy réteg krém, rá gyümi és újra piskóta, krém, gyümi stb. mindaddig amíg a magassága eléri a baba derekát.
A babát levetkőztetve körbetekertem folpackkal kb. a hónaljáig és a haját összefogtam alufóliával. Ezután egy hosszú késsel X-et döftem a torta közepébe felülről le az aljáig kb. olyan szélességben, hogy a baba beleférjen, majd a babát belenyomtam. Nekem kicsit lenyomta a sütit maga alatt ezért rövid lett a szoknya, de utólag nagyon szépen lehetett kipótolni a hiányzó részt a lefarigcsált piskótából. Most jött a szoknya végleges formájának a kialakítása: egy éles késsel elkezdetem körben, apró darabokat levágni a piskótából, hogy szép egyenletes legyen, eltűnjenek a lépcsők róla. Ha mégsem egyenletes, lehet pótolni a maradék piskótából. 

Kép


Utána kb.20-25dkg Rama-t kikevertem egy kis porcukorral és egyenletesen, de vékonyan bevontam vele a szoknyát és a baba folpackos testét. Ezután be a hűtőbe, jól le kell hűteni (kb. 1 óra), hogy összeálljon a szoknya, így könnyebben lehet díszíteni a marcipánnal. A ruhához összesen 1 kg marcipánra volt szűkségem. 

Kép


Most a rózsaszín fodros ruhát írom le

Kép

Kép

Képa natúr marcipántömbnek kb. az 1/3-át beszíneztem rózsaszínre, majd kinyújtottam egy nagy téglalapformára, jó vékonyra kb. 1-2mm-re majd hosszú 2cm-es csíkokat vágtam belőle. A torta elején késsel a vajkrémen vékonyan bejelöltem mettől-meddig tartson a fodros rész. Alulról kezdtem el úgy, hogy a csík felső részét két újjal összecsíptem kb. 1 cm távolságra egymástól és így kialakult a fodor, ami a vajkrémen nagyon szépen megtapadt. Amikor a jelölés végére értem egyszerűen lecsíptem a maradékot és a következőnél, ha kellett felhasználtam (a hajtásoknál szépen lehet toldani, mert nem látszik). A következő sort úgy csináltam, hogy a fodor 0,5 cm-re fedje az alsó sort. És így egészen a szoknya tetejéig. Aztán ugyanezt körben a szoknya alján is megcsináltam egy sorban a fodros rész elejétől a végéig. Ezután a szoknya hátulját csináltam meg úgy, hogy a natúr marcipánt kinyújtottam szintén téglalap alakúra és kis csíkokat vágtam belőle, némelyiknek hegyes véget csináltam, hogy kifeküdjön a szoknya derekánál (megmértem centivel a hosszát, és az alján lévő fodorig vágtam a csíkokat),és szépen rásimítottam a vajkrémes tortára. Ezután egy vékony rövid csíkot vágtam és körbesimítottam a baba dereka körül, eltüntetve ezzel az egyenetlen végeket. Újra hosszú csíkokat kellett vágnom és ahol az elején a fodros rész találkozik az oldalához tapasztott csíkkal annak a vonalán is kialakítottam a fodrot majd körben a szoknya alján is az előző rózsaszín fodrot 0,5 cm-rel takarva. A ruha felső részét egyszerűen megrajzoltam a marcipánra éles késsel kivágtam és rásimítottam a babára, utána pedig egy vékony csíkkal eltüntettem a derekánál az egyenetlen végeket. Virágokat csináltam, cukor gyönggyel díszítettem az alját bevizeztem kicsit ecsettel és felragasztottam a ruhára.

A Fehér fodros ruhánál:

Kép

Kép

Kép


a hátulját úgy csináltam, hogy lemértem centivel a baba derekát és a szoknya szélességét (kihagyva a fodros részt)több helyen, berajzoltam a marcipánra, kivágtam és rásimítottam a tortára (ez volt a könnyebbik verzió).
Nagyon könnyű a marcipánnal dolgozni, olyan mintha gyurmázna az ember. A felső részt is nagyon könnyű megcsinálni, mert lehet a babán nyújtani, alakítani a megfelelő formára. Elnézést, hogy ennyire szájbarágósan írtam le, csak gondoltam, hátha így könnyebb lesz elkészítenetek.

 

Kép

 

Kép

... és a legújabb kedvencem:

barbie-torta.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Marcipános torták

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Kedves Katalina!

(Tavasz, 2009.11.07 10:10)

Köszönöm a dicséretet :-)

Szép

(Fodros Katalína, 2009.11.05 15:14)

Nagyon szépek a torták és finomak is ügyes aki ezt meg tudta csinálni.

Szia Ilikém!

(Tavasz, 2009.09.27 14:42)

De jó, hogy itt vagy :-)
Köszönöm a dicséretet, gartulációt, puszikat :-)
Amint lesz egy kis időm írok e-mailt és küldök képeket is! Remélem jól vagytok!!! Biztosan sok szép tortát készítettél mióta nem hallottam felőled! Már nagyon kiváncsi vagyok rájuk!!!
én is sok puszit küldök :-)

vanko.ili@freemail.hu

(Vankó Ili, 2009.09.08 09:49)

Szia Krisztike!
Egész véletlenül akadtam az oldaladra, nagyon szép, csak bővitsd folyamatosan, van mivel.
Nagyon szép és dekoratív, sok sikert az oldaladhoz, meglátod nagy sikere lesz.
Millió puszi Ili, Annácskának is pussz-pussz !!

NLC

(Csillagvirág, 2009.06.03 12:16)

Tulajdonképpen nem igazán pörög. Nagyon eltűnt sok kedves, értékes ember mostanában. :(

Szia Csillagvirág!

(Tavasz, 2009.05.19 21:02)

Köszi :-)
Néha, benézek a fórumra, ha kevés időm engedi, de sajnos, írni mostanában nem volt lehetőségem. Annyira pörög a topik, hogy lehetetlenség követni..:-( Remélem hamarosan tudok újra csatlakozni hozzátok. Addig is: süssetek sok finomságot! :-)
Szép hetet kívánok!

Szia!

(Csillagvirág, 2009.05.18 13:39)

Igen, egyre szebb.
De a fórumról nagyon eltűntél. :(((

Köszönöm Csillagvirág

(Tavasz, 2009.03.11 18:01)

Igyekszem bővítgetni, szebbé, jobbá varázsolni :-)

Gratulálok! :)

(Csillagvirág, 2009.03.11 09:16)

Nagyon jó az oldalad. Szép és értékes.
Bővítgesd szorgalmasan! Érdemes. :)***