Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macikák kanapén

2009.03.13

 

Kép

Elkészítése:

Pontosan egy nagy tepsi 8 tojásos piskóta kellett hozzá és egy fél adag dobos torta krém. 
Sokkal könnyebb lett volna vele dolgozni, ha valami tömörebb, vaskosabb tésztából csinálom a kanapét, de nem volt időm variálni ez volt a leggyorsabb, egyszerűbb. 
Papírra lerajzoltam a szabásmintát (az alábbi kép alapján), pontos adataim nincsenek, csak úgy ránézésre. Kivágtam, ráfektettem a piskótára (kísérletezni kell, hogy mindegyik ráférjen) és egy éles késsel kivágtam. Kép
öszzeállítva így nézzen ki:

Kép

Utána a krémmel összeállítottam a kanapét, majd vékonyan mindenhol bekentem a krémmel (kivéve az alját), beraktam hűlni a hűtőbe (kitámasztottam két oldalt, amíg a krém már megtartotta, ezért lett volna jobb a kicsit keményebb tészta). 

Ez alatt elkészítettem a macikat –marcipánból vannak– a fejet a kerek pocakhoz egy félbetört fogpiszkálóval és az illesztéseknél kicsit bevizezve rögzítettem, ugyanígy a kezeket, a lábakat nem rögzítettem fogpiszkálóval, csak kicsit bevizeztem, hogy ne csússzon el, mert ezeken ültek a macik. 

Kép

Ezután kinyújtottam a marcipánt (kisebb darabokban) és ugyanúgy mint a piskótából, kivágtam belőle a szabásmintát, és egyenként ráfektettem, simítottam a tortára (vizeztem az illesztéseknél), ezután vékony kígyót sodortam és az illesztéseket eltakartam vele. 

Ezután a kispárnákat készítettem el: 
a maradék piskótát összemorzsoltam, tettem bele egy kis krémet, baracklekvárt, rumaromát, összegyúrtam és két kis téglalapot nyomkodtam belőle. Ezután a marcipánból is kivágtam négy kis téglalapot. Kettőbe bele tettem a masszát, kb. fél cm üresen maradt körben ezt bevizeztem (ragasztás) és ráfektettem a párokat, jól összenyomogattam a széleket, marcipán mintázóval (ha nincs akkor kanál v. villa mintás végével) mintát nyomtam bele, cukor szívekkel díszítettem – és kész lett a két kispárna. 

A kanapéra kis virágokat tettem, ráraktam a párnákat, macikat, a kezükbe tettem egy szép nagy szívet. A maradék marcipánból téglalapot nyújtottam, körberaktam virágokkal és cukros tojásfehérjével ráírtam a köszöntést. Ezután pedig izgatottan vártam, vajon mit szól hozzá az ünnepelt

Kép

Nagyon örült neki


 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Szia Brigi!

(Tavasz, 2009.03.24 15:33)

Köszönöm a gratulációt, és a jókívánságot, nagyon kedves vagy :-)
Kiváncsian várom a képeket a Te macis tortádról is. Az eddigieket látva, biztosan nagyon jól sikerül majd! :-)

Üdvözlet

(Brigitta, 2009.03.18 12:30)

Szia Kriszti!
Gratulálok,nagyon örülök,hogy létrehoztad a blogot,ennyi gyönyörűséget nem is kell elfekvőben tartani ,sok sikert kívánok!
Tudod,ezt a kanapés szépséget már kinéztem magamnak!Köszi:))