Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sarah Kay képes torta

2009.06.04

 

Kép



Ez most egy pici (18cm-es) torta lett. Sütöttem egy mézes piskótát Amami receptjéből (fincsi), majd háromfelé vágtam és megtöltöttem rumaromás vanília krémmel:

 

Kép

Ezután bevontam vékonyan, kevés porcukorral kikevert vajkrémmel, hogy legyen mihez tapadjon a marcipán (a torta ízén ez később egyáltalán nem érződik). Hűtőbe tettem kb. fél órára, hogy jól lehüljön:

Kép

Enyhén porcukros felületen kinyújtottam a natur marcipánt kb. 2-3 mm vékonyra, megmértem, hogy nagyobb legyen mint  a torta felülete. Ezután nyújtófára tekertem és  ráfektettem a tortára. Tenyérrel óvatosan rásimítottam a tetején és körben, hogy szép sima legyen:

Kép

Éles késsel (marcipán vágóval), levágtam körben a felesleget:

Kép


Ezt  a képet nyomtattam ki  a megfelelő méretben, hogy a tortára pont jó legyen:

Kép

Szilikonos sütőpapírra átrajzoltam a kontúrokat fekete ételfestékes tollal:

Kép

Ezután az ételfestékes oldalával lefelé ráfektettem a marcipánra és óvatosan rányomkodtam mindenhol:

Kép


Már csak a színezés maradt. Kevés alkohollal higított zselés ételfestékkel, ecsettel színeztem:

Kép

Körben kis virágokkal, az oldalát marcipán csipkézővel díszítettem:

Kép

 

A mappában található képek előnézete Marcipános torták

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Kedves Katalin!

(Tavasz, 2009.11.07 10:07)

Köszönöm a dicséretet, jókívánságokat, nagyon jólesett :-):-):-)
Természetesen szeretném megosztani Veletek még több tortám készítésének folyamatát is :-) Sajnos mostanában kevés időm maradt erre, de igyekezni fogok...

Kedves Noémi!

(Tavasz, 2009.11.07 10:03)

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok...
Köszönöm a dicséretet, nagyon kedves vagy :-)
Remélem még nem késő, itt a recept (tényleg nagyon finom)

Mézes piskóta recept Brigitől:

6 tojás sárga,10 kanál cukor,10 kanál liszt4 kanál melegített méz,1 kk.fahéj,1 mk.szódabikarbóna.ezeket összekeverjük,és a felvert tojáshabot hozzáadjuk,sütjük (mint a piskótát).

A krém pedig:
1 Aranka vaníliás pudingpor, 2 kanál cukor, 2 cs. vaníliás cukor + 2 dl tej + 3 dl tejszín + rum v. rumaroma ízlés szerint. Az egészet felverni, és a tortába tölteni.

kathy_torok@yahoo.com

(Katalin, 2009.09.30 02:51)

Kedves Tavasz !
Az utolso mondatomnak a vege lemaradt, igy potolom.
Ismeretlenul is sok szerettel kivanok sok sikert a tovabbi kreacioidhoz.

Remelhetoleg megosztod tovabbi tapasztalataidat is.
Elore is koszonom!
Kathy

kathy_torok@yahoo.com

(Katalin, 2009.09.30 02:47)

Kedves Tavasz!

Csodalatos tehetseged van!

Tervedben van a tobbi Marcipanos tortaid leirasat is elarulni?

Szivbol remelem hogy igen.

Ismeretlenul is sok szerettel!

Sarah Kay torta

(Noémi, 2009.09.29 16:29)

Kedves Tavasz!
Gratulálok, egyszerűen lenyűgőző amit te "művelsz"!
Házi viszonylatban még nem is láttam ilyet.
Szeretném elkérni (lehet, hogy vaksi vagyok, de nem találtam) a mézes piskótád és a rumos vanília krém receptjét.
Sok sikert a továbbiakban, nagyon profi vagy!