Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajándék doboz

2009.03.24

Kép


Az ötlet Milner Angélától származik, az Ő csodaszép dobozát próbáltam meg elkészíteni. Nagyon kedves volt segített benne, bemásolom ide, hogy mit írt nekem (szerintem nem haragszik meg érte  ). Én pontról-pontra betartottam és így sikerült:

"rajzolj papírból egy akkor szívet, amilyen méretűre akarod a dobozt, a kinyújtott tésztából vágj egy kb. akkora darabot, amire ráfér ez a sablon, terítsd a tepsibe, majd tedd rá a sablont és vágd körbe. A nagyját egy pizzavágóval tudod, a befelé hajló csücsöknél meg kiskéssel. Így átrakáskor nem fog deformálódni. A sablon ráhelyezése előtt egy csipet lisztet dörzsölj el a felületen, nehogy a papír hozzáragadjon a tésztához. De ne sok lisztet!!!
Így készíts 2 db szívet, és süss még hozzá az oldalának téglalapokat.

Kép


 És persze a dobozba rakandó szíveket is. Az írókával tudod az egészet összeragasztani. Az aljának szánt szívre állítod a téglalapokat (az alulra kerülő oldalt éles késsel faragd meg úgy, hogy egyforma magasak legyenek majd a téglalapok. Szárazon próbáld össze az egészet, a téglalapok oldalát is megfaraghatod, hogy jobban illeszkedjenek egymáshoz, csak a tetejét ne, mert az látszani fog. Ezután a szív csücskétől kiindulva, kétfelé haladva - egyet jobbra, egyet balra - ragaszd oda a téglalapokat egymás mellé. valószínűleg az utolsó két lapot jobban meg kell faragnod, hogy szépen összeérjenek. Ezután egy téglalapot állítva ragassz a szív közepére is, pont olyan magas legyen, mint a doboz oldala. Ez azért kell, hogy közeépen is alátámassza valami a tetőt. A tetőnek szánt szívet írókázd meg, hagyd megszáradni. Amikor már az egész doboz száraz, akkor tedd csak rá a tetőt. Az egészet legjobb egy stabil tálcára, vagy falapra rakni, hogy mozgatni lehessen."

Kép

Kép 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Szia Zsóka!

(Tavasz, 2009.09.27 14:38)

Köszönöm, nagyon kedves vagy! :-)

Szia Lenke!

(Tavasz, 2009.09.27 14:37)

Köszönöm a gratulációt,dicséretet, jókívánságokat,nagyon aranyos vagy! :-)
Nem olyan régen jártam Nálad :-)... ha van egy kis időm mindig megnézem az újabb remekműveket (sajnos irogatni, már nincs időm)!
A dobozkának szerintem bátran nekiláthatsz, biztosan gyönyörűséges lesz, mint minden ami a kezeid közül kikerül!
Az oladaladat sokkal hamarabb felfedeztem, mint ahogyan az enyém elkészült :-)

tajga43@citromail.hu

(Zsóka, 2009.09.26 21:56)

Minden elismerésem!
Egy öreg háziasszony.

Gratula

(Lenke, 2009.08.25 20:51)

Kedves Tavasz.Rég nem jártál nálam.....gondolom lefoglal a saját honlapod.Nagyon gratulálok hozzá.Csodásakat alkotsz.Ez a mézeskalács doboz pedig egyszerűen mesés.Én nem éreztem soha elég bátorságot az elkészítéséhez.
Sajnos csak most fedeztem fel a honlapomról,hogy innen néztél be hozzám.....de most már sűrűbben jövök.További szép tortákat és jó sütögetést kívánok.Lenke