Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes-marcipános szívek

2009.03.24

 

Kép

Mézeskalács tésztából  szíveket vágtam ki, megsütöttem a szokott módon, utána mindegyik szívnek az alját megkentem (házi) baracklekvárral. 
Kinyújtottam marcipánt kb. 2 mm vastagra (volt sok maradék, azért van benne rózsaszín is) és abból is vágtam ki szíveket. Két szív közé tettem a marcipánt és állni hagytam kb. 1-2 órán át hogy a lekvár kicsit összeálljon a sütivel és ne csússzon szét. 
Gőz fölött olvasztottam étbevonót (Szerencsi!), amikor már felolvadt, kevertem bele olajat (100g-hoz 1-2 evőkanállal) nekem ez az arány nagyon jól működik. A szívek aljába hústűt szúrtam és bele nyomtam a csokiba, majd villa segítségével óvatosan szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire raktam (így nagyon jól lejön a papírról nem ragad rá egy picit sem a csoki). 
A tetejét cukorgyöngyökkel és kandírozott narancshéjjal díszítettem. Kb. fél nap alatt finom puha lett. 

Kép

Kép

Kép 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Szia Judit!

(Tavasz, 2009.11.07 09:35)

Tényleg remek ajándék karácsonyra :-) Ha nincs marcipánod anélkül is elkészítheted, úgyis nagyon finom!
Vagy próbáld meg így:

A marcipán készítés eredeti leírása:( 3kincs)

Hozzávalók: 30 dkg mandula, 30 dkg cukor, 6 dkg méz, 1 dl víz.

A cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és elkezdjük felfőzni. Forrás után mindaddig főzzük, amíg a tetején keletkező hab el nem tűnik. Ha eltűnt a hab, akkor hozzáadjuk a mézet. Egy idő elteltével meghajtunk egy drótot, amit beleengedünk a főzetbe. Ha a massza hártyaszerűen tapad a karikára, és ráfújás után hólyag keletkezik (akárcsak szappanbuborék fújásnál), akkor a massza jó. A mandulát mielőtt összetörnénk, héjától megszabadítjuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha egy edénybe tesszük és annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. Melegítés következtében elválik a héjától. Ezek után szárazra töröljük, majd nagyon finomra daráljuk. Belekeverjük a cukros masszába, majd egy porcukorral behintett tálcára, vagy nem túl mély edénybe öntjük. Megvárjuk míg kihűl. Ha túl puha, akkor porcukorral átgyúrjuk, ha túl kemény, akkor vizes kézzel javíthatunk az állagán.

Akosfalva

(Antal Judit, 2009.10.27 16:02)

Karacsonyra remek ajandek lenne.
De en itt nem kapok marcipant,mivel tudnam helyetesiteni??
Udv
Judit