Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Juhtúrós-sajtos pogácsa

2009.03.04

 

Kép



Ezt a nagyon finom pogi receptet Tulipáncsokortól kaptam a sütis topikban. Ezuton is szeretném Neki megköszönni 
Én is pontosan így csináltam mindent:

"1 dl langyos tejben kis cukorral, liszttel 30 g élesztőt felfuttatsz. Egy nagy tálban 2 tojás sárgáját 1 ek sóval, 1 dl tejföllel 15 dkg tehéntúróval, 15 dkg juhtúróval, 25 dkg margarinnal (én meg szoktam olvasztani) simára keversz. Ebbe bele az élesztő és 60 dkg finomliszt. Összegyúrni (lágy tésztát kapsz), fél órát keleszteni. Kinyújtod sajtot szórsz a tetejére (én jó sokat szoktam) és én fel szoktam tekerni, mint a piskóta tekercset, nem hajtogatom. A tekercset ismét kinyújtod, kiszaggatod, tetejét megkened tojás sárgájával, megszórod sajttal és előmelegített el. sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöd.
Én ált. 30 dkg tehétúrót teszek bele, itt Németországban nagyon krémes, nagyon finom vele. A magyarországi túrót (kétszer) át kell törni szitán és szerintem nem árt neki kicsit több tejföl sem."

A külalakján még van mit finomítani, de az íze valami mennyei


 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.