Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tökmagos-sajtos pogácsa

2009.05.29

Kép

Hozzávalók:

1dl tej, 
1 kk cukor, 
25g élesztő vagy egy porélesztő, 
60dkg liszt, 
25dkg Rama, 
1 e.k. só, 
2 tojássárgája, 
2dl tejföl, 
tökmag, 
10 dkg reszelt sajt, 
1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd simára keverjük a cukorral és az eltördelt élesztővel, felfuttatjuk.
A Ramát elmorzsoluk a liszttel, (én itt beleteszek kb. 5 deka reszelt sajtot és 5 deka apróra tört-de még darabos tökmagot) hozzáadjuk az élesztős tejet, a sóval és t.sárgával elkevert tejfölt. Összegyúrjuk és cipót formálunk belőle. 
Fél óráig letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a sütőt előmelegítjük (200°C). Lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagságúra) a tésztát, kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk tökmaggal (én a tetejét nem magolom), reszelt sajttal, 15 perc alatt aranybarnára sütjük." (Nyesti megjegyzéseivel)
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.