Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epermisu

2009.06.04

Kép


Hozzávalók:

6 dl sűrű tejföl, 
20 dkg porcukor, 
30 dkg eper pürésítve, 
5 dl tejszín kemény habbá verve, 
450 gr. puha fajtájú babapiskóta / az a legjobb, aminek cukros egy kicsit a teteje.../

Elkészítése:

A sűrű tejfölt kikeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg alaposan megmosott és pürésített epret. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejföflös-epres krémhez. Veszünk egy tetszőleges jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor piskótát, erre kenjük az 1/3 rész krémet, majd piskóta, krém, piskóta és végül a maradék krém következik. A tetejét díszithetjük tejszínhabbal és eperrel. Fontos, hogy egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára hűtőbe tegyük, hogy a piskóta megpuhuljon és magába szívja a nedvességet....

 

Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.