Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagyományos holland almatorta

2009.03.08

Kép


Hozzávalók:  

300 g liszt 
3/4 csomag sütőpor 
200 g vaj 
160 g kristálycukor 
1 zacskó vaníliáscukor 
1 tojás 
csipetnyi só 

A töltelékhez: 

kb. 1 kg (savanykás) alma
1 evőkanál citromlé 
ízlés szerint kristálycukor 
2 teáskanál fahéj 
60 g mazsola 

Elkészítés:

A lisztet elvegyítem a sütőporral, majd hozzákeverem a cukrot és a sót. Ezek után elmorzsolom benne a vajat és hozzáadom az elkevert tojás háromnegyedét. A tésztát addig gyúrom, amíg szép egynemű lesz. Ha kész van, fóliába csomagolva beteszem egy órára a hűtőszekrénybe. 
Az almákat meghámozom, eltávolítom a magházukat, majd felkockázom őket. Meglocsolom a citromlével, megszórom a cukorral, fahéjjal, hozzáadom a mazsolát, majd az egészet jól összekeverem.

A tészta kétharmadával kibélelek egy kapcsos tortaformát, úgy hogy a tortának 2-3 cm magas pereme legyen. Belesimítom az almás tölteléket. A maradék tésztából hosszú rudakat sodrok, majd berácsozom vele a süteményt. A félretett tojással megkenem és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Kép

Kép

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.