Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémfölös almatorta

2009.01.24

Kép



Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
17,5 hideg vaj v. margarin
6 tojás
1 kg alma
2,5 dl krémföl
1 zacskó vaníliaízű öntetpor (5 dl folyadékhoz, főzős)
2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet 15 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, a feldarabolt vajjal és 1 tojással sima tésztává összedolgozzuk. Folpackba csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben az almákat meghámozzuk, húsukat vastagabb cikkekre vágjuk. A krémfölt a megmaradt 5 tojással, a másik zacskó vaníliás cukorral, a megmaradt cukorral és az öntetporral összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm-es kerek lappá kinyújtjuk. Margarinnal kikent, liszttel, meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, és a szélét körben a karimához nyomkodva peremet készítünk. A zsemlemorzsával meghintett tortalapon az almát elosztjuk, és a krémfölös öntettel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A karimát meglazítjuk, és a tortát hűlni hagyjuk.

Kép



 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.